Puusta on veistetty kestäviä, näyttäviä
ja terveitä rakennuksia satoja vuosia.

Käsinveistetty hirsi on rakennusmateriaalina hyväksi havaittu ja kauniiksi todettu, ja on mahdollista käyttää vielä tänäkin päivänä. Jokainen rakennus on uniikki, koska jokaisella hirrellä on oma muotonsa yksityiskohtineen kuten puulla on, ja taitavan veistäjän käsissä hirret istuvat sulavasti toisiinsa, hävittämättä puun luonnetta, muodostaen silmää hivelevän kauniin kokonaisuuden.

Käsinveistetty hirsirakennus on myös ympäristöystävällinen tapa rakentaa. Huolella metsästä valitut puut pyritään kaatamaan lähialueelta, ja katkotaan rakennukseen tarvittaviin mittoihin. Kuljetetaan veistopaikalle, kuoritaan ja annetaan kuivua, talvella kaadetut puut voidaan veistää aikaisintaan seuraavana kesänä.

Kun hirret veistetään seinälle voidaan käyttää useita erilaisia salvoksia, pelkkahirressä useimmiten lohenpyrstöä, ristinurkkaa, lukkonurkkaa, norjalaistanurkkaa.

Pyöreässä hirressä ämmännurkkaa, satulanurkkaa, viikinkinurkkaa ja sulkanurkkaa.

Myös D-hirsi on mahdollinen jossa toinen puoli on sahattu ja toinen jätetty luonnonpyöreäksi.


Pelkkahirsi saa näyttävyyttä ja myös säänkestoa piilutuksella, siinä hirren sahatut sivut veistetään kirveellä jolloin puun solukko sulkeutuu näin syntyy tiivis ja kestävä pinta.

Ei kemikaaleja, eikä muovia, seinät ovat hengittävät, sisäilma on puhdas. Yksinkertaista, kaunista ja ajanhammasta kestävää.

Kun rakennetaan paksusta hirrestä saadaan seinällle myös eristävyyttä lisää, ja rakennukselle näyttävyytä.


Työkalut ja tavat ovat kehittyneet mikä mahdollistaa entistäkin tarkemman ja laadukkaamman lopputuloksen, hävittämättä kaunista käsityön jälkeä, kirveellä piilutettua seinäpintaa, tai taltalla viimeisteltyjä yksityiskohtia mikä tekee koristeellisen lopputuloksen.

Yrityksemme tähtää aina tinkimättömään laatuun rakennuksen joka vaiheessa ja veistotyön jäljessä.

Asiakas lähtöinen palvelu, suunnitelusta, toteutuksen loppuun asti.
Ota rohkeasti yhteyttä, hirsiunelmat on mahdollista toteuttaa.